- Bakplaat
- Bakpapier
Zoek rechtstreeks in de V-Zug recepten database naar recepten of ingrediënten
Hier zullen nog nieuwe recepten worden toegevoegd.
Accessoires
Ingrediënten
- appelen 4
- boter 30 g
- basterdsuiker 100 g
- kaneelpoeder 1 mespuntje
- bladerdeeg 2 vellen
Voorbereiding
- Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Meng de zachte boter met de suiker en de kaneel. Vul de opening van de appels met dit mengsel.
- Rol vier velletjes bladerdeeg tot ronde lapjes: Snij 2 ronde plakjes van 18 cm doorsnee uit de bladerdeeg. Wikkel de appels erin. Zorg ervoor dat het bladerdeeg overlapt, en kleef de overlappende delen vast met een natte vinger.
- Leg de appels met de eindnaad naar onder op een bakplaat waarop een bakpapiertje ligt.
- Maak een kleine inkeping bovenaan in het bladerdeeg, zo kan de stoom ontsnappen.
Afwerking
- Start vanuit een koude oven met Gourmet Guide > Profi Bakken > Bladerdeeg (25 min op 200°C)
- Direct opdienen
Schrijf je in voor en volg Basisles 2 om dit recept te bekijken.
Schrijf je in voor en volg Vegetarisch om dit recept te bekijken.
Schrijf je in voor en volg Vegetarisch om dit recept te bekijken.
Schrijf je in voor en volg Vegetarisch om dit recept te bekijken.
Schrijf je in voor en volg Basisles 1 om dit recept te bekijken.
Schrijf je in voor en volg Basisles 1 om dit recept te bekijken.
Schrijf je in voor en volg Basisles 1 om dit recept te bekijken.
Schrijf je in voor en volg Basisles 1 om dit recept te bekijken.
Schrijf je in voor en volg Basisles 1 om dit recept te bekijken.
Schrijf je in voor en volg Basisles 1 om dit recept te bekijken.
Schrijf je in voor en volg Basisles 2 om dit recept te bekijken.
Schrijf je in voor en volg Basisles 2 om dit recept te bekijken.
Schrijf je in voor en volg Basisles 2 om dit recept te bekijken.
Schrijf je in voor en volg Basisles 2 om dit recept te bekijken.
Schrijf je in voor en volg Basisles 2 om dit recept te bekijken.
Schrijf je in voor en volg Basisles 2 om dit recept te bekijken.
Schrijf je in voor en volg Basisles 2 om dit recept te bekijken.
Accessoires
· Bakplaat
· Bakpapier
Ingrediënten
- Croissants van de dag ervoor
Voorbereiding
Croissants regenereren?
Dat doe je beter via hete lucht + stoom - 185 graden - 5 minuten - koud starten.
Leg de croissants in een koude oven.
De tijd kan eventueel wat verlengd worden afhankelijk van croissant tot croissant.
Suggesties
Verwacht niet direct een krokant resultaat als de croissant/boterkoek zich nog in de oven bevindt.
Geef het even tijd: De croissant wordt terug wat krokanter na het verlaten van de oven,
Accessoires
- Bakplaat
- Porseleinen vorm (ingevet met boter)
Ingrediënten
- 1,2 kg appels, komt overeen met ca. 6 appels
- 1 1/2 el speculaaskruiden
- 2 takjes fijn gesneden rozemarijn
- boter, om in te vetten
- 400 g blauwe bessen
- 300 g suiker
- 250 g bloem
- 250 g havervlokken
- 250 g boter
Voorbereiding
- De appels schillen, de klokhuizen verwijderen en de appels in blokjes snijden.
- Ovenruimte tot 170 °C op hete lucht vochting (voor)verwarmen
- De porseleinen vorm met boter invetten.
- De in blokjes gesneden appels samen met de blauwe bessen in de vorm doen en gelijkmatig verdelen.
Afwerking
- Ovenruimte tot 170 °C op Hetelucht Vochtig (voor)verwarmen
- De suiker, de bloem, de havervlokken en de kruiden met elkaar mengen.
- Boter toevoegen en het mengsel tussen de handen kneden tot het deeg kruimelig wordt.
- De kruimels over de in blokjes gesneden appels strooien.
- De porseleinen vorm op het rooster in de voorverwarmde gaarruimte plaatsen en gedurende 35 minuten bakken.
Suggesties
- De warme appelcrumble met poedersuiker bestrooien en eventueel met ijs serveren.
Schrijf je in voor en volg Wild om dit recept te bekijken.